Dobrodošli!

Apartmani Ruža nalaze se u malom ribarskom mjestu Zavala, na južnoj strani otoka Hvara, 6 km od Jelse, 35 km od grada Hvara i 15 km od trajektne luke u Starom Gradu. Otkrijte čarobnu južnu stranu otoka Hvara, najsunčanijeg hrvatskog otoka. Malo ribarsko mjesto Zavala Vam nudi oazu ekološki sačuvane prirode bez masovnog turizma, industrije i vreve urbanih sredina. Nezaboravan pogled na otvoreno more učinit će Vaš život opuštenijim. Uživajte u blagodatima sunca, kristalno čistog mora, svježoj ribi i autohtonim vinima, mirisima lavande i ružmarina.

  • Trenuci odmora u Zavali doslovno produžuju Vaš život i čine ga opuštenijim.
  • Uživajte u veličanstvenom pogledu.
  • Uživajte u blagodatima sunca, čistog mora i ekološki sačuvane prirode.
  • Uživajte u bojama i mirisima svih godišnjih doba.
  • Uživajte u životu bez stresa!
Apartmani Hvar Zavala

Gdje smo

Hvar je povezan sa kopnom trajektnim i brzobrodskim vezama Split-Stari Grad i Drvenik-Sučuraj. Informacije o voznom redu dostupne na www.jadrolinija.hr. Ukoliko dolazite vlakom ili autobusom, stanice su u trajektnoj luci. Transfer sa aerodroma do luke je organiziran. U luci Stari Grad ćemo Vas dočekat pa nemate brige oko dolaska u Zavalu. Na otoku postoji mogućnost iznajmljivanja automobila, skutera, čamaca...

Hvar pripada središnjoj grupi jadranskih otoka i leži u smjeru istok-zapad pod pravim kutom s obalom. Ovi otoci se zajednički zovu "Hvarska grupa". Najistočniji hvarski rt je samo 4.5 km udaljen od obale, dok mu je zapadni kraj okrenut prema otvorenom moru. Hvar je najduži jadranski otok. "Donji Hvar", zapadni dio, naziva se i "glava otoka" pošto je to njegov glavni dio. Plume – istočni dio – sužava se prema "vrhu".

Hvar (68 km dug) je također i četvrti otok po veličini (299,6 km2). Cesta koja povezuje gradove Hvar i Sućuraj, na istočnom kraju otoka, je duga 84 km. Visoka zaravan između brda Sv. Nikole (628 m) i Huma (604 m) koja se proteže od Sv. Nedjelje do Jelse i djelomično je pokrivena borovom šumom a djelomično obradivim zemljištima, karakteristična je po svojoj osobitoj ljepoti i hladnijoj klimi. Ravni dio otoka između Stari Grada, Vrboske i Jelse pokriven je vinogradima koji proizvode do 50,000 hektolitara vina na godinu.

Apartmani Ruža - Darko Pocedulić
Zavala 105, 21465 Jelsa
OTOK HVAR
Hrvatska

Pratite nas na Facebook stranici - Apartmani Ruža, Hvar, Zavala
Ruža

Zavala

Zavala je u okružju mirisa lavande i ružmarina, prekrasnih maslinika i kristalno čistog mora, te kao takva predstavlja odredište mnogim turistima iz cijelog svijeta.
Brojne šljunčane plaže i skrovite uvale nude Vam mir i potpuni odmor daleko od buke i vreve modernog života. Dugačka šetnica (Lungo mare) uz more povezuje sve djelove Zavale i kao takva pruža idealnu priliku za opuštajuće šetnje uz more u svako doba.

Sa terase apartmana Ruža pruža se prekrasan pogled na otočić Šćedro, Korčulu, poluotok Pelješac i otvoreno more. Terasa je okružena mnogim vrstama mediteranskog bilja i kao takva pruža idealno mjesto za opuštanje i uživanje u bojama i mirisima mediterana. U Zavali jednostavno možete živjeti punim plućima jer Zavala je raj za dušu i tijelo.
U blizini apartmana nalazi se novo izgrađena crkva, mala samoposluga i nekoliko restorana tako da gost može zadovoljiti sve svoje potrebe.

U Zavali možete uživati u autohtotnim vinima sorti "Bogdanuša", "Plavac mali", "Prč", domaćem maslinovom ulju, svježoj ribi koju lokalni ribari prodaju direktno sa ribarskog broda, a lavandu, ružmarin i drugo ljekovito bilje možete brati i sami.

Saznaj više